ZOALS EEN FENIKS HERRIJZEN UIT DE AS

Bijgewerkt op: 31 dec. 2020

Langzaam word ik wakker op een flinterdun matrasje in mijn nieuwe studiootje. Mijn hoofd bonst en mijn ogen plakken nog aan elkaar van de tranen. Het was mijn eerste nacht in mijn nieuwe huis en ik had mezelf in slaap gehuild.


Het is vandaag 12 oktober 2014. Ik ben jarig, maar het voelt helemaal niet als feest. Het voelt als de meest miserabele dag van mijn leven. Rock bottom.


DIT IS LETTERLIJK HOE DE PUINHOOP VAN MIJN LEVEN ERUIT ZAG

Terwijl ik langs de verhuisdozen maneuvreerde en onder de beschimmelde douche kroop, stroomden de tranen weer langs mijn wangen. Ik stond met mijn voorhoofd tegen de koude tegels aan geleund, terwijl ik het water warmer draaide om de kou die ik vanbinnen voelde te verdrijven.


Jezus, hoe kan het nou zover komen? Ik nam de stand van mijn leven op:


- 34 jaar, single en kinderloos

- overweldigend liefdesverdriet, eenzaamheid en paniekaanvallen

- van mooie koopwoning naar smerige studio tussen de drugsdealers

- het jaar ervoor mijn moeder verloren aan kanker (en die miste ik intens!)

- in twee jaar tijd 2x mijn baan verloren


Ik was me ineens zo bewust van het feit dat ik deze situatie deels zelf gecreëerd had. En ik was het zo zat! Er was iets in mijn manier van denken dat me steeds in dit soort situaties liet belanden. Ik werd in dat moment, daar onder de douche, zo vastberaden om het anders te doen.


ROCK BOTTOM BECAME THE SOLID FOUNDATION ON WHICH I REBUILT MY LIFE. - J.K. ROWLING

Fastforward naar vandaag... Het is vandaag 12 oktober 2018; vier jaar later. Ik kijk terug op de afgelopen vier jaar en realiseer me hoe ver ik ben gekomen. En daar ben ik best een beetje freakin' trots op! Ik voel me een NOVATURIER.


Nova - watte?? Het woord Novaturier bestond nog niet. Het woord Novaturient wel. Dat betekent dat je op zoek bent naar een krachtige verandering in je leven, gedrag of situatie.


NOVATURIENT: (ADJ.) DESIRING OR SEEKING POWERFUL CHANGE IN ONE'S LIFE, BEHAVIOR OR SITUATION.

Dat woord greep me meteen. Dat ben ik! Dat sloeg op mijn leven!


Zo ontstond in mijn hoofd het woord NOVATURIER: iemand die verlangt naar een krachtige verandering in haar leven, gedrag of situatie. Iemand die leiderschap neemt over haar eigen leven en vanuit een krachtige mindset veerkracht toont, oplossingen ziet, in mogelijkheden denkt en in ACTIE is.


Om je uit de droom te helpen; je mindset veranderen is niet iets wat je zomaar doet en er dan voor de rest van je leven de vruchten van plukt. Het is eigenlijk een permanent proces; om de beste resultaten te behalen raad ik aan dat je er dagelijks mee bezig bent, net als tanden poetsen.


OM DE BESTE RESULTATEN TE BEHALEN RAAD IK JE AAN DAT JE ER DAGELIJKS MEE BEZIG BENT, NET ALS TANDEN POETSEN.

Vandaag, op mijn 38e verjaardag vier ik mijn leven als Novaturier. Ik vier feest omdat Novaturier geboren is, en daaruit de mogelijk om heel veel andere vrouwen te ondersteunen om Novaturier te worden.


NOVATURIER ZIJN BETEKENT ANGST VOELEN EN HET TOCH DOEN

Ik vier feest omdat ik de leiding weer heb over mijn eigen leven. Ik ben 100% verantwoordelijk voor mijn eigen succes en geluk. En trust me, dat vervloek ik soms omdat het waar is!


Ik vier feest omdat ik alles heb waar ik ooit naar heb verlangd; de liefde van mijn leven, een 'thuis', een warme familie, een kring van dikke vriendinnen om me heen die me eindeloos inspireren en bovenal heel hard aan het lachen maken, alle vrijheid om vanaf 1 januari 100% te gaan ondernemen.


WAT IK JE WIL MEEGEVEN IS DAT JE TOT VÉÉL MEER IN STAAT BENT DAN JE DENKT.

Wat ik je wil meegeven is dat je tot véél meer in staat bent dan je denkt. Dat we ons vaak stiekem tegen laten houden door onze beperkende overtuigingen en gedachten. Dat onze interne criticus niet altijd de beste raadgever is. Dat het een illusie is dat je op een dag geen angst meer zult voelen (het gaat erop dat je door de angst heen in actie komt).


Dus... ik wil je graag om een verjaardagscadeautje vragen. Ja, jou. Ik wil je vragen om deze week 1 actie te bedenken die jou een stap dichter bij je droom of doel brengt, wat dat ook is. Ik kan me geen mooier cadeau bedenken!


Laat je me weten hoe het is gegaan? I've got your back, Jack!


Liefs,


Jolande